- LEREN MEDITEREN -

Trots zijn we op een unieke samenwerking tussen de Zusters van Denekamp en mindfulness en meditatieleraar Joost van den Heuvel Rijnders. Binnen de prachtige kloostermuren in Denekamp maken we in meerdere avonden kennis met meditatie en thema's als vriendelijkheid, dankbaarheid en het omgaan met lastige levenservaringen. Maar ook handvaten om in je drukke leven meditatie toe te passen. Naast korte geleide meditaties worden de thema's verkend met creatieve opdrachten en worden er ervaringen uitgewisseld, op deze manier ontstaat een uniek concept. Na iedere bijeenkomst ontvang je eenvoudige oefeningen waarmee je de thema's in je dagelijks leven kunt gaan verkennen.

Wie is Joost en wie zijn de Zusters van Denekamp?
Joost van den Heuvel Rijnders (1975) beoefend sinds 1995 meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in boeddhistische meditatieklooster in Myanmar en Nepal. Sinds 2005 geeft hij meditatiecursussen, lezingen en begeleidt hij meerdaagse retraites. Hij is mede-oprichter van Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en het online meditatieplatform 30NOW. Daarnaast is hij verbonden aan verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Voor meer info www.joost-meditatie.nl Joost is al jaren te gast in het klooster in Denekamp waar hij meditatie-weekenden en zevendaagse retraites begeleidt. Joost staat in zijn kracht omdat hij iedereen op zijn rustige wijze iedereen helpt een reis naar binnen te maken en jou leert te accepteren dat wat er is en dat het goed is.

Al sinds 1875 zijn de Zusters van Denekamp er voor de armen en zieken. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt… je bent altijd welkom in ons klooster.
Om te bidden, om te dansen, te zingen, te bewegen, je verhaal te doen. Of om gewoon even stil te zijn. Bij ons vind je hoe dan ook rust. Uit rust komt kracht. Dat zijn wij, de Zusters van Denekamp. Samen werken we aan de toekomst van het klooster in Denekamp. Want het aantal Zusters mag dan wel afnemen, de nood is er nog steeds om de maatschappij te helpen waar nodig. En dat is iets wat we graag doen, maar dan in een modern jasje, passende bij de behoeften van nu en zo ook deze training!

Wanneer?
6 x op woensdagavond van: 19.00-21.30 (incl. 30 minuten inloop)
Data in 2021: 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6, 16/6 en 7/7

Aanvullend
Voor thee, koffie en verfrissend water wordt gezorgd. Bij de laatste bijeenkomst worden heerlijke zelfgemaakte Indonesische hapjes geserveerd door onze Indonesische Zusters.

Prijs: € 125,-

Corona
Ruimtes zijn coronaproof ingericht
Wanneer het programma door de dan geldende corona-maatregelen niet door kan gaan, zullen wij deze verplaatsen naar een nader te bepalen datum.

Aanmelden
via onze website: www.zustersvandenekamp.nl/activiteiten
of franciscushuis@zustersvandenekamp.nl

- LEREN MEDITEREN -