Retraite voor rouw en trouw

Retraite voor allen, die van een geliefd mens afscheid moesten nemen. Twee dagen lang, van dinsdag, 19 maart om 10 uur t/m woensdag 20 maart om 16 uur, bent u welkom om onder leiding van Leo Fijen, bekend van de TV en deskundig op dit gebied, samen met de Indonesische zusters, stil te staan bij de rouw in uw leven.

Op de eerste dag staat centraal: wie mist u in het leven en hoe verwerkt u dat in het dagelijks bestaan? Ieder kan zijn of haar eigen ervaringen inbrengen en luisteren naar het verhaal van de anderen.

Op de tweede dag zal het gaan over de trouw in het leven: hoe kun je na het afscheid trouw zijn en blijven aan jezelf, aan de naaste en aan de stem van God? En hoe kun je in die trouw opnieuw betekenis geven aan het leven? Dit alles met ruimte voor ieders ervaringen en met aandacht voor een nieuw perspectief in het bestaan. Tussen de gesprekken door is er de ontmoeting met de zusters van Denekamp die ook hun eigen verhaal over rouw en trouw vertellen en die de deelnemers meenemen naar hun vaste momenten van stilte en meditatie. Zo kan deze tweedaagse een nieuw begin zijn in een leven waarin je naaste altijd gemist wordt.