Leren mediteren. Samen op reis zijn, ontdek je innerlijke schat

Tijd en ruimte voor jezelf om even stil te staan. Te verkennen hoe het met je is en wat belangrijk is in je leven. Om vervolgens weer met kracht naar buiten te gaan. Trots zijn we op een unieke samenwerking tussen de Zusters van Denekamp en mindfulnesstrainer Caroline Holsbeek. Binnen de prachtige kloostermuren in Denekamp maken we in meerdere avonden kennis met meditatie en thema's als vriendelijkheid, dankbaarheid en het omgaan met lastige levenservaringen. Naast korte geleide meditaties worden de thema's verkend met creatieve opdrachten en worden er ervaringen uitgewisseld, op deze manier ontstaat een uniek concept.

Wie is Caroline en wie zijn de Zusters van Denekamp?
Caroline is een mindfulnesstrainer en diëtist en zij heeft een eigen praktijk in Oldenzaal. www.voedingsschool.nl en www.ikbeleef.nl. Voor haar is het van wezenlijk belang om deze twee beroepen te integreren in haar praktijk. Niet alleen gezonde voeding voor het lichaam maar ook door de juiste ‘voeding’ voor de geest, creëren we meer helderheid en plezier in onszelf waardoor we krachtige in de wereld staan. Zaaien, oogsten, jezelf en elkaar voeden, zij hoopt u bij de cursus ‘leren mediteren’ te mogen ontmoeten.

Al sinds 1875 zijn de Zusters van Denekamp er voor de armen en zieken. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt… je bent altijd welkom in ons klooster.
Om te bidden, om te dansen, te zingen, te bewegen, je verhaal te doen. Of om gewoon even stil te zijn. Bij ons vind je hoe dan ook rust. Uit rust komt kracht. Dat zijn wij, de Zusters van Denekamp. Samen werken we aan de toekomst van het klooster in Denekamp. Want het aantal Zusters mag dan wel afnemen, de nood is er nog steeds om de maatschappij te helpen waar nodig. En dat is iets wat we graag doen, maar dan in een modern jasje, passende bij de behoeften van nu en zo ook deze cursus!

Wanneer?
7x op woensdagavond van: 19.00-21.30 (incl. 30 minuten inloop)
Data in 2021: 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12 en 15/12.

Aanvullend
Voor thee, koffie en verfrissend water wordt gezorgd. Bij de laatste bijeenkomst worden heerlijke zelfgemaakte Indonesische hapjes geserveerd door onze Indonesische Zusters.

Prijs: € 125,-

Corona
Ruimtes zijn coronaproof ingericht
Wanneer het programma door de dan geldende corona-maatregelen niet door kan gaan, zullen wij deze verplaatsen naar een nader te bepalen datum.

Aanmelden
via onze website: www.zustersvandenekamp.nl/activiteiten
of franciscushuis@zustersvandenekamp.nl