Retraites & activiteiten

Ons klooster is een ontmoetingscentrum van geloof, verdieping, bezinning, beleving en spiritualiteit. Of je nou alleen bent of met een groep… de deur staat altijd voor je open. Zo organiseren we meerdere keren per jaar retraites. Als niet-religieuze ben je ook van harte welkom. Ook met scholen werken we regelmatig samen door studieweken en bezinningsdagen op te zetten. De prijzen voor onze onderwijs arrangementen zijn op aanvraag.

Wil je een retraite bijwonen of ben je benieuwd wat er nog meer op de planning staat?

Zusters van Denekamp

Kies uit onze arrangementen

Met onze verschillende spirituele arrangementen bepaal je zelf hoe lang en hoe uitgebreid je wilt vergaderen. Kies uit de verschillende opties of vertel ons wat je wensen zijn en vraag een offerte op maat aan. Het is ook mogelijk om telefonisch informatie te verkrijgen of reserveringen aan te vragen. Dit kan elke werkdag (ma. t/m vrij.) van 09.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0541 753256.

Zoek de vrede

28 aug. 17.30 uur tot 3 sept. 2022 ± 13.30 uur

Retraiteleider: p. Han Akkermans


‘Zoek de vrede, jaag die na’ zegt Sint Benedictus aan het begin van zijn Regel voor monniken. Het verlangen naar vrede klinkt de hele mensengeschiedenis door. Het besef dat vrede breekbaar is en toeleg vraagt, laat zich telkens gevoelen als er spanningen zijn, dichtbij in kleine kring en in het wereldgebeuren. In deze retraite zoeken we naar sporen en wegen van vrede in de Bijbel, in het leven van de Kerk. We laten ons inspireren door elementen van vrede zoals ze verwoord, verbeeld en verklankt zijn in literatuur, kunst en muziek.*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 210,-

Als je niet bidt, leef je in de mist

1. 4 september  om 17.30 uur tot 10 sept. 2022 ± 13.30 uur  is volgeboekt

2. 25 september  om 17.30 uur tot 1 okt. 2022 ± 13.30 uur


Retraiteleider: p. André Zegveld

Leven met God is leven in het spoor van Jezus Christus. Hij is in vlees en bloed de uitleg van het woord van God zoals dat in de Schrift geschreven staat. We moeten daarom met hem naar dat woord luisteren, om in onze ziel, ons binnenste binnenste, biddend het woord van God te horen.

Hoe doe je dat biddend luisteren met je ziel? Hoe word je daar gevoelig voor? Hoe herken je te midden van de vele stemmen die in jou aan de praat zijn de stem van God? Waar moet je dan op letten?

We zullen stilstaan bij wat de Evangelies ons vertellen over de ontmoeting van Jezus met mensen, zoals de vrouw aan de bron, Zacheus, Nicodemus en vele anderen.

We lezen over de ontmoetingen, we mediteren erover, we doen dat biddend om via die ontmoetingen ook zelf Jezus Christus te ontmoeten, en door en met hem het woord van God te horen dat ons leven doet.*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 390,-

Bijzondere vergaderruimtes

Ons klooster heeft de meest prachtige vergaderzalen. Elke ruimte is anders en heeft een eigen uitzicht op het fraaie, ongerepte en Twentse landschap. Stap uit de hectiek en kom terecht in een oase van rust. Vergaderen bij ons is vergaderen zoals je dat nog niet eerder deed.

Bekijk alle vergaderlocaties

Zusters van Denekamp