Retraites & activiteiten

Ons klooster is een ontmoetingscentrum van geloof, verdieping, bezinning, beleving en spiritualiteit. Of je nou alleen bent of met een groep… de deur staat altijd voor je open. Zo organiseren we meerdere keren per jaar retraites. Als niet-religieuze ben je ook van harte welkom. Ook met scholen werken we regelmatig samen door studieweken en bezinningsdagen op te zetten. De prijzen voor onze onderwijs arrangementen zijn op aanvraag.

Wil je een retraite bijwonen of ben je benieuwd wat er nog meer op de planning staat?

Zusters van Denekamp

Kies uit onze arrangementen

Met onze verschillende spirituele arrangementen bepaal je zelf hoe lang en hoe uitgebreid je wilt vergaderen. Kies uit de verschillende opties of vertel ons wat je wensen zijn en vraag een offerte op maat aan. Het is ook mogelijk om telefonisch informatie te verkrijgen of reserveringen aan te vragen. Dit kan elke werkdag (ma. t/m vrij.) van 09.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0541 753256.

Retraite 1: Vertrouwen in Gods liefde

maandag, 9 april (12.30 uur) t/m donderdag, 2 mei (13.30 uur)

Retraiteleider: p. Marc Lindeijer, sj

We laten ons drie dagen lang leiden door twee meesters van het geestelijk leven, paus Franciscus en Sint-Thérèse van Lisieux. In zijn apostolische exhortatie ‘C’est la confiance’ (2023) toont de paus ons op zijn geheel eigen wijze de ‘kleine weg’ van Thérèse als een weg van vertrouwen in de barmhartige liefde van God. Die weg staat open voor iedereen, ook voor ons. Als we haar bewandelen, mogen we rekenen op die ‘regen van rozen’ die Thérèse heeft beloofd.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 231,-

Retraite 2: God ontmoeten

zaterdag, 31 aug. (17.30 uur) t/m vrijdag, 6 sep. (13.30 uur)

Retraiteleiders: P. André Zegveld met de Indonesische zusters


God ontmoeten: daar zal het in deze retraite om gaan. Waar moet je dan aan denken, hoe ziet God er uit en vooral: wat bedoel je ermee als je het over ‘God’ hebt?
We staan daarbij stil, nadenkelijk, biddend, mediterend, steeds met de Schrift in de hand. Want de Schrift is, van kaft tot kaft, één groot verhaal dat dáárover gaat: over God, als het laatste woord over alles en allen. Één groot verhaal dat door Jezus Christus wordt uitverteld.
We zullen op een wat nieuwe manier daarmee bezig zijn. Pastor André Zegveld zal de retraite openen en sluiten, er verder elke dag ’s ochtends een inleiding houden over Godsontmoetingen in de schrift: bijv. Emmaüsgangers, de vrouw aan de bron, Martha en Maria enz. In de middag zullen de Indonesische zusters daar op een creatieve manier verder op ingaan. Pastor Zegveld zal daarbij steeds aanwezig zijn voor mogelijk een individueel- en/of groepsgesprek.
Alles is gericht op een ontmoeting met God tijdens retraite en vooral in je leven van alledag.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 430,50

Retraite 3: Zaligsprekingen

maandag, 7 okt. (12.30 uur) t/m donderdag, 10 okt. (13.30 uur)

Retraiteleider: P. Han Akkermans

In de Zaligsprekingen (Matteüs 5, 1-12) schetst Jezus het profiel van zijn leerlingen. Zelf geeft Hij in zijn leven invulling aan wat Hij hun voorhoudt. Herkennen wij onszelf als christenen, als toehoorders en volgelingen van Jezus in die woorden? Hoe hebben de woorden gewerkt in de levens van Jezus’ leerlingen en hoe bezielen ze ons gelovig denken en handelen? We lezen de Zaligsprekingen zorgvuldig en zoeken naar de kracht van deze woorden voor ons leven.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 231,-

Retraite 4: Kesaksian hidup membiara dalam era postsekuler

donderdag, 24 okt. (15.00 uur) t/m donderdag, 31 okt. (13.30 uur)

Retraiteleider: P. F. Regi Waton, svd

Thema retret kita kali ini sangat aktual, terlebih bagi kita yang dipanggil untuk melayani di negara yang sekuler ini.
Kita akan merefleksikan hidup panggilan kita sebagai religius dan tugas perutusan kita.
Sejauhmana kita sanggup menerjemahkan bahasa religius kita dalam dunia yang serba sekuler ini sehingga kita dimampukan menjadi teman seperjalanan mereka yang kita layani.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw.

Boek voor € 350,-

Bijzondere vergaderruimtes

Ons klooster heeft de meest prachtige vergaderzalen. Elke ruimte is anders en heeft een eigen uitzicht op het fraaie, ongerepte en Twentse landschap. Stap uit de hectiek en kom terecht in een oase van rust. Vergaderen bij ons is vergaderen zoals je dat nog niet eerder deed.

Bekijk alle vergaderlocaties

Zusters van Denekamp