Retraites & activiteiten

Ons klooster is een ontmoetingscentrum van geloof, verdieping, bezinning, beleving en spiritualiteit. Of je nou alleen bent of met een groep… de deur staat altijd voor je open. Zo organiseren we meerdere keren per jaar retraites. Als niet-religieuze ben je ook van harte welkom. Ook met scholen werken we regelmatig samen door studieweken en bezinningsdagen op te zetten. De prijzen voor onze onderwijs arrangementen zijn op aanvraag.

Wil je een retraite bijwonen of ben je benieuwd wat er nog meer op de planning staat?

Zusters van Denekamp

Kies uit onze arrangementen

Met onze verschillende spirituele arrangementen bepaal je zelf hoe lang en hoe uitgebreid je wilt vergaderen. Kies uit de verschillende opties of vertel ons wat je wensen zijn en vraag een offerte op maat aan.

Leven met God

29 aug. 17.30  tot 4 sept. 2021 ± 13.30 uur is al volgeboekt.


Dezelfde retraite zal nu ook aangeboden worden van 10 oktober (aanvang om 17.30 uur) – 16 oktober (vertrek om 13.30 uur)


Retraiteleider: P. A. Zegveld

Leven met God: het klinkt heel vertrouwd en tegelijk onwerkelijk. Immers: ‘niemand heeft ooit God gezien.’ Tenzij natuurlijk Jezus Christus, een van ons. Maar hij is na een mensenleven van een en al liefde in God verdwenen. Leven met God is mens worden zoals hij mens is geweest. Een weg naar binnen, in jezelf, én naar buiten, naar anderen toe. Twee vragen zijn dan belangrijk, altijd en overal: ‘wie ben ik voor God’ en ‘wat voor mens wil ik zijn voor wie?’ Daarover zullen wij mediteren en bidden. We zullen stilstaan bij de 7 laatste woorden van Jezus aan het kruis, bij het Onze Vader, en bij de Eucharistie, die het symbool, ja de uiteindelijke samenvatting van ons leven met God is.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw (9% btw spijzen en dranken en 21% zaalhuur)

Boek voor € 365,-

Weg van verlangen

20 sept. 12.30 uur tot 23 sept. 2021 ± 13.30 uur

Retraiteleider: P. Ad Blommerde, s.m

Over verlangen spreken we misschien maar zelden uitdrukkelijk. Toch: “In ons werkt onuitroeibaar levensverlangen. We worden ermee geboren en het begeleidt ons tot in het einde.” (Herman Andriessen a.a.)
Verlangen is de grondbeweging van onze levensloop, tot in onze ouderdom. Onze levensweg is een Weg van Verlangen.
Rond dit thema willen gedurende de retraite mediteren, bidden, zingen: “God mijn God, naar U blijf ik zoeken, mijn ziel dorst van verlangen naar U.” (Psalm 63)


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw (9% btw spijzen en dranken en 21% zaalhuur)

Boek voor € 195,-

Bijzondere vergaderruimtes

Ons klooster heeft de meest prachtige vergaderzalen. Elke ruimte is anders en heeft een eigen uitzicht op het fraaie, ongerepte en Twentse landschap. Stap uit de hectiek en kom terecht in een oase van rust. Vergaderen bij ons is vergaderen zoals je dat nog niet eerder deed.

Bekijk alle vergaderlocaties

Zusters van Denekamp