Allerheiligen en Allerzielen

Woensdag 1 november, om 9.30 uur is een Eucharistieviering en om 16.30 uur is er in de kapel van de Zusters van Denekamp, een gebedsviering. Aansluitend gaan wij naar het klooster kerkhof. In verbondenheid met onze dierbaren die waar dan ook begraven zijn, zegenen we alle graven.

Wij zijn geroepen om licht te zijn.
Het leven is een reis naar het geluk in het licht van God. “Onrustig is in ons hart, tot dat wij rust vinden in God’ zei St. Augustinus ooit. 1 en 2 november vieren we Allerheiligen en Allerzielen. Een grote menigte die niemand tellen kan" heeft in Gods Zoon geloofd: eenvoudige mensen, voor wie geen grote monumenten werden opgericht, maar die verder leven in het hart van hen, die zij liefhadden.
Het zijn mensen die heil brachten aan mensen, en daar alles voor over hadden. Mensen in wie het woord van Jezus tot vervulling kwam: “alleen wie zijn leven gééft, zal leven ontvangen!” Wij geloven: zulke mensen die zich totaal hebben ingezet voor de verwezenlijking van het Rijk van Gods liefde, ze leven nu bij Hem, voor altijd, in de hemel zeggen we dan. 
Wij zijn er nog op weg naar, naar de hemel van Gods liefde. Hoe? Door heil te brengen waar onheil is, liefde waar haat is, brood waar honger is. Als we dat doen zijn we ernaar op wég, naar de hemel, en we zíjn er: om licht te zijn voor anderen.
Allerzielen is een bijzondere dag waarop mensen stil staan bij de herinnering aan overleden dierbaren en waarop ook veel mensen naar de begraafplaatsen gaan met bloemen, kaarsen, gevoelens en gebeden. In die zin doen wij ook en dat bent u allen uitgenodigd:
Woensdag 1 november, om 16.30 uur is eer in de kapel van de Zusters van Denekamp, een gebedsviering. Aansluitend gaan wij naar het klooster kerkhof. In verbondenheid met onze dierbaren die waar dan ook begraven zijn, zegenen we alle graven.

Lees verder...

De renovatie van ons klooster

26-02-2020

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontw

Lees meer
De renovatie van ons klooster

De renovatie van ons klooster

26-02-2020 Lees meer

ONS DNA

28-01-2020

Deze 6 Indonesische zusters voelen zich thuis in Denekamps klooster.

Lees meer
ONS DNA

ONS DNA

28-01-2020 Lees meer

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019

Op 22 november herdachten wij in Denekamp het 150 jarig bestaan van onze congregatie, de congregatie van der zusters Fra...

Lees meer
Geschiedenis schrijf je samen

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019 Lees meer